onsdag den 22. august 2012

Rabarbermuffins

http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/Rabarbermuffins-med-topping/

Det burde ikke være svært...
Rabarbermuffins med topping

... men nu får vi at se...




OPSKRIFT:

INGREDIENSER
1 muffinform + 10-12 muffinpapirforme

3 æg
200 g fint rørsukker
kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
120 g smeltet smør
½ dl mælk
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g kokosmel
300 g rabarber skåret i ½ cm skiver
lidt hvedemel

125 g flødeost naturel
100 g flormelis
1½ spsk citronsaft
5-6 jordbær.

Sådan laver du rabarbermuffins

Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det bliver luf-tigt. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel og vend dem i dejen (det gør at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).

Sæt muffin-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen 2/3 dele op.

Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkølkagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med creme og evt. et jordbær på toppen.


Jeg har fulgt opskriften nøje. Uret er sat. Over-under varme i 20 min. på 185grader.

Det burde ikke kunne gå galt.

LORT!
Min mobil har ikke ringet. Nogle gange, så ringer den ikke, selvom den er sat til det.

Men det er OK. Alt er ikke tabt. Faktisk, så efter 20 min er de hævede, men HELT lyse. Til trods for korrekt varme and stuff...

Så jeg prøver at give dem et par minutter mere.

25-30 min. har givet dem en let, gyldenbrun farve.

Topping:
Der skal mere flormelis i end forskrevet, ellers er det ikke fast nok... Jeg undrer mig, om det overhovedet er den forskrevet topping, der vises på billedet, for det ser alt for fast ud. Det er sikkert flødeskum... Men anyways, den forskrevet topping kræver lidt mere melis.

- EFTER de er kommet ud af ovnen
 - MED topping

Folk kunne lide det. Så det kalder jeg en success.

Én tommelfinger op til mig.


1 kommentar:

  1. Nu er jeg generelt modstander af varm mad med frugter i, men de ser da lækre ud (når man ikke kan se rabarberne).

    PS. et forslag: Lad være med at bare linke til opskriften - hvis de pludselig ændrer linkstruktur eller fjerner opskriften, er det ikke til at få fat i den, så jeg vil anbefale at du ta'r den med på din egen side - og så kan du jo evt. stadig linke til den som kilde.

    SvarSlet