![]() |
Courtesy af Lagkagehuset Der troede I lige det var MIN kage... |
En af mine venner har insisteret på at jeg laver christianshavner-berliner-snegle... En snegl i en berliner i en christianshavner tærte...
Right-o... Jeg besluttede mig dog for at Prøve. Med stort P. Og Fejle, med stort F.
Ej, faktisk så blev selve "kagen" fin nok... Det var jordbærcremen på toppen der gik totalt i kaos. Min stakkels kæreste har skulle overleve adskillige raseri-udbrud mod universet og lagkagehuset...
Anyways...
Opskriften er er suuuuper simpel og I får den lige her
100 g æggehvider
200 g sukker
40 g marie kiks (kan undlades/erstattes med nødder)
80 g hasselnødder
40 g mandelflager
50 g mandelsplitter
2 tsk vaniljesukker
I virkeligheden tror jeg, at det er fuldkommen ligemeget hvad i putter i, så længe stykkerne ikke er alt for store.
Personligt tilføjede jeg en smule sirup og chokolade. Siruppen bruger jeg ikke igen, da jeg ikke aner om den gør godt, men chokoladen er et klart +
1) Pisk æggehviderne med sukker i ½ time. Eller til de er MEGA stive. Ikke noget med at falde sammen. STIVHED!
Når æggehviderne er stive, så tilsættes alle tingene. Mandler, hasselnødder og alt det.
Jeg har ikke brugt mandelsplitter, for det havde jeg ikke, så jeg brugte faktisk havregryn. Ingen har kommenteret endnu og sagt det er dårligt.
Selvom jeg har lavet dem 4 gange, så har hver gang været forskellig.
Faktisk var den dårligste af gangene da jeg lavede den som tærte... underligt nok. Men se min skum! Det var ikke så godt lavet. Jeg har desværre ikke flere billeder af skum. Jeg brændte dem.
Jeg kan dog fortælle, at jeg nu har lavet skummet adskillige gange. På adskillige måder.
Jeg har prøvet at lave mousse. Så jeg kogte jordbærrene, tilsatte husblas og blandede det i piskefløden (da alt var kølet af). Men konsistensen var dårlig og absolut ikke stiv som lagkagehusets.
Så jeg prøvede med mere husblas. Det blev mega blævret. Og smagen og konsistensen var ikke særlig god...
Jeg prøvede at lave en jordbær smørcreme
Det ligner maddiker, ikke sandt? Maddike-infesteret... røde stads...
Jeg ringede til lagkagehusets konditor.
Han sagde det er fordi (DUH!), at jordbær er vandige og smør er fedtet... Upolær og polære... de to ting mikses ikke særlig godt. I små mængder er det måske ok...
Jeg tiggede om opskriften. Jeg havde hørt det var smørcreme...
Det var ikke smørcreme, sagde han... Han måtte faktisk ikke sige da, da det er en Stor Hemmelighed... Men han nævnte konditorcreme...
Og konditorcreme er jo kagecreme!
Så jeg lavede 4 nye tests
Jordbærene blev alle behandlet ens: alle bær blev blendet da de var frosne, kun til flager og ikke helt til most, og så fik de lov at tø op (i en skål i en skål med varmt vand). All jordbær-væsken blev siet fra og bærene blev most let, så der var så lidt væske som muligt
1) jordbær (blendet LET til flager, afdyppet, så det kun er bær-delen tilbage og så lidt væske som muligt). Derefter blandede jeg det op med kagecreme
2) Jeg blandede kagecreme og flødeskum, for en ikke nær så intens creme og blandede med jordbær (behandlet som ovenstående)
3) Jordbær (behandlet som ovenstående) blandet med meget stiv flødeskum
4) Jordbær (behandlet som ovenstående) + sukker og blandet med meget stiv flødeskum
Alle stod 1 dag i køleskab
Og nu kommer det pinlige... Det er faktisk nr. 4 som var bedst. Den var fast, smagte lidt af jordbær og det så godt ud. Det skal bare lige smage lidt mere af jordbær, så er den der.
Så alle de vilde ting jeg har lavet af været forgæves, for det var så simpelt: flødeskum og jordbær.
Lige så snart jeg har billeder af cremen, så lægger jeg dem op. Det er heldigt da der er en milliard fødselsdage de næste to ugers tid...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar