tirsdag den 30. april 2013

Ann-Maris 30 års fødselsdag


Min søster holdt 30 års fødselsdag i lørdags.

I anledningen havde jeg sneget mig med på madlisten. 

Jeg kan godt indrømme, at jeg ikke er den bedste konditor... Eller, jeg kan godt indrømme, at jeg nok ligger på minus-siden... 
Det går da fremad...




jeg lavede 2 ting. Den ene var den sikre vinder, mens den anden var noget jeg gerne ville prøve. Det blev mini-lagkager.

Den sikre vinder var mine marcipan-kokos-chokolade muffins. Jeg har lavet dem før og i kan finde opskriften inde på siden.

Men lad os tage det i kronologisk rækkefølge...

Dagen inden lavede jeg cremen. Jeg har nu lært at lave en nogenlunde creme.

Den består stort set af optøede jordbær, som skærer eller masses i småstykker. Ikke alt for små stykker. Og så skal væden sies fra. Det her trin var super nedern. Ud af rigtig, rigtig, rigtig mange jordbær, så fik jeg reelt set kun 2dl. Jeg brugte 1 kg. jordbær.

Det er klart spild og jeg skal da også lære at lave det på en anden måde, men sådan er det jo.


Når jordbærene er mast og most og så meget væske er siet fra, så blandes det i meget stiv flødeskum. Det sættes i køleskabet natten over.

Jeg lavede to typer creme. Den anden var med hindbær/bærsymfoni.

Det blev pænt stift :)

Dagen efter startede jeg med mini-lagkagen.


Jeg havde købt godt med  lagkagebunde ind. Med en cirkel-udstikker blev der lavet en masse små, runde bunde og toppe.
  

Bundene og toppen blev stænket med vanilje-essens, fordi bundende egentlig ikke havde nogen form for smag. Det var ret lækkert og man kunne til dels også smage det.


Til at starte med puttede jeg faktisk cremen på med en tylle, men det gik totalt i kage, så jeg endte med, at bruge en ske.  Og så kom toppene på.


Det slår mig nu, at jeg faktisk ikke har slut-billeder af disse mini-lagkager.

forestil dig hvordan de ser ud som billedet ovenover, bare med hvid glasur, som er løbet lidt ned ad siderne og en dut flødeskum på toppen.

Det så SÅ fint ud!

Næste gang er jeg dog mere opmærksom på, at lave dem LIGE inden. Væsken i cremen påvirker bunden og den bliver lidt smattet. Det smagte sindssyg godt alligevel, men det var bare lidt trist :)

Så lavede jeg muffins

 De blev simpelthen episke. Det var super lækkert. Masser af chokolade, masser af kokos, masser af alt.
Det var også dem der blev spist flest af.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar