Denne æblekage kan findes i Amo, Den Store Bagebog 2 side 64-65
Dej:
Sukkerblanding:
Sådan laver du dejen:
Bland det hele sammen. Gerne i en foodprocessor. Saml dejen til en kugle, pak den ind i film og lad den blive helt kold i køleskabet. Dejen kan holde sig op til 2 uger i køleskabet.
Sådan gør du:
1. Når du vil bage en lækker frugtkage eller dessertkage tager du dejen ud og skærer den i skiver på ca. 1cm tykkelse.
2) Kom bær eller udskåret frugt i en form (ovnfast)
3)Drys med sukkerblandingen. det jævner frugtsagten, så kagen bliver fast, når den køler af. Du kan også lægge lidt dej i bunden.
Bagetid:
Ca. 15-20 min. alt efter størrelse midt i en 200grader (varmluft 180grader) forvarmet ovn
TILFØJELSE IFLG. BOGEN
MIN FREMGANGSMÅDE
Dej:
- 150g Amo hvedemel
- 300g sukker
- 150g smør
- 1 stang vanille
Sukkerblanding:
- 100 sukker
- Ca. 1 spsk. majsstivelse
Sådan laver du dejen:
Bland det hele sammen. Gerne i en foodprocessor. Saml dejen til en kugle, pak den ind i film og lad den blive helt kold i køleskabet. Dejen kan holde sig op til 2 uger i køleskabet.
Sådan gør du:
1. Når du vil bage en lækker frugtkage eller dessertkage tager du dejen ud og skærer den i skiver på ca. 1cm tykkelse.
2) Kom bær eller udskåret frugt i en form (ovnfast)
3)Drys med sukkerblandingen. det jævner frugtsagten, så kagen bliver fast, når den køler af. Du kan også lægge lidt dej i bunden.
Bagetid:
Ca. 15-20 min. alt efter størrelse midt i en 200grader (varmluft 180grader) forvarmet ovn
TILFØJELSE IFLG. BOGEN
- Fordi det er æblekage, så tilsættes der kanel til sukkerblandingen.
- Under "sådan gør du" sektion 3 bruges æbler, da det jo er en æblekage.
MIN FREMGANGSMÅDE
- I stedet for smør brugte jeg xtras becel-lignende flydende "smør". Der står det kan bruges til bagning bagpå.
- Jeg pakkede ikke dejen ind i film, men stillede det i køleskabet.
- Jeg lagde et tyndt lag dej i bunden og op ad siderne på tærteformen.
RESULTAT (bagte 2 kager på hver deres måde):
Dejen var meget fedtet og hang ikke godt sammen.
Kage 1)
Ovnen stod på varmluft (dog den forkerte type) og kagen blev aldrig færdig.
Måtte sætte den på over-under varme i næsten ½ time før der kom noget resultat
Kage 2)
Satte den på den korrekte varmluft på 180grader.
Dette påvirkede ikke kagen, som dog startede ud med at se meget nydelig ud.
Endte med at sætte temp. til 200grader i stedet
Endte med at føre over til over-under varme, da varmluft ikke gjorde meget.
BEGGE kager blev ret ulækre. Dejen sad meget fast og var utrolig fedt. Udskilte meget olie.
Tanker:
Jeg tror ikke xtra becel var en god ting, selvom der står det kan bruges til bagning.
Jeg burde søge efter manualen til min ovn på nettet, for kagerne bliver ikke gode (men det er jo nærmest uanset hvad jeg sætter ovnen til).
Til næste gang føler jeg bogen slavisk. Ikke den mindste detalje overses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar