lørdag den 24. november 2012

Den første roulade jeg nogensinde lavede. Total katastrofe, naturligvis, men en god oplevelse... Lærerig.

Courtesy af NotSoHumblePie
Inspireret af NotSoHumblePie  kastede jeg mig ud i roulade-bagning.
Det viste sig at være lidt sværere end jeg regnede med. Åbenbart skal man ikke bare følge opskriften, smække den i ovnen og servere når uret ringer, men man skal også holde øje med den.
Who knew!!
Den blev ikke heeelt færdig og den knækkede en smule...








Den første roulade jeg nogensinde lavede. Total katastrofe, naturligvis, men en god oplevelse... Lærerig.

Jeg har tydeligvis glemt at uploade den første gang jeg lavede roulade. Den kommer lige her! I kan se den næste gange Rouladerne efterfølgende samt den endelige roulade med opskrift

En liiiiiille fejl :) Oops

Baseret på ovenstående link har jeg prøvet at lave en matchende kage.

Jeg må indrømme at jeg var liiidt nervøs, men efter at have fundet alle tingene jeg skulle bruge, nemt endda, så gik det bedre.

Til at starte med lavede jeg en kage dej
Til kagedelen bruges:
  • 170g mel
  • 1½ tsk. Bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2dl piskefløde (40% eller tæt på)
  • 2 æg (stuetempererede)
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 170g super fint sukker
Forbered et ca 45x33cm langt bagefad
bagepapir på bunden
Forvarm ovn på 190°C.
Ovnpladen sættes i 3 nederste.

I en medium stor skål laves en mel-mixtur SOM SKAL SIES I:
 Mel
 Bagepulver
 Salt
 Sikr at det ikke klumper med en si!
    I en mindre skål bland æg og vanilje LET og sæt til side.

I en 3 skål bland piskefløden til at stive toppe forekommer når piskeren hæves over den.
På medium hastighed tilføjes æg-mixturen til cremen.
Tilføj langsomt sukker
Tilføj halvdelen af mel-mixturen VIA SI til creme-mixturen og bland til det er
indarbejdet.
Tilføj sidste del af mel-mixturen
Fortsæt med at blande til alt creme og mel er blandet.
Blandingen vil være en smule tyk

Det går jo SUPER godt! Jeg havde en lækker følelse af denne her op

Skrab blandingen op i fadet og spred det ud jævnt.
Ca 1 cm tyk – måske lidt mindre.
Put den i ovnen i 10 min.
Kagen skal være luftig og fleksibel når der trykkes i midten.
Lad kagen køle af i 5 min.
Den vil ”skumpe” i siderne som den køler

Et rent viskestykke pudres med sukker
Overfør straks kagen til viskestykket
Fjern bagepapir
Rul viskestykket, så kagen rulles
Ikke forcere kagen, da det kan knække den En ”løs” rulle er fint.
Lad den køle
For at stabilisere indmaden bruges en creme-cheese/mascarpone. Dette gør, at rouladen
ikke bliver våd

Til indmaden: Whipped Cream Cheese Frosting
Der er nok til at fylde en roulade
340g creme cheese eller mascarpone cheese. 
110g flormelis
½tsk vanilje ekstrakt
2dl piskefløde 40% ca.

Jeg brugte mascarpone istedet for creme cheese. Jeg havde undersøgt nettet og de fleste steder syntes at give den en bedre konsistens og smag.


Si flormelis og tilføj creme cheese og vanille til skålen.
Med en håndmixer mix til det er fluffy og fri for klumper
I en ny skål ælt det tunge creme til det har stive toppe
Tilføj creme til creme cheese-mixture.
Bland det via æltning



Udrul den afkølede kage
Gør det forsigtigt så den ikke sprækker
Spred cremen udover kagen i et tykt lag – et lidt tykkere i den ene side, som er
spiralens centrum
Rul kagen tilbage til en spiral og fjern viskestykket samtidig

Stil den på et fad og drys med flormelis
Tilføj evt. lidt syrlige bær.


RIGHT-O
Jeg fejlede ét sted! Ved mållinjen! ALT GIK SÅ GODT og så snublede jeg på målstregen! Den knækkede da jeg rullede den! Og det ødelagde alt.

Den ville være blevet super, det mener jeg virkelig. Alt var gået godt, men istedet, så...



...Så fik skraldespanden den istedet

En lille note. Jeg glemte nok at lade den køle af, efter kagen var rullet første gang. Det er ikke derfor den sprækkede, dog. Men det påvirkede creme. Der er fløde i creme og da det kom i kontakt med den varme kage, så blev det en smule vandet. Det er klart noget jeg skal være opmærksom på.


Denne her dessert er absolut ikke opgivet!

Jeg prøver igen! Og når jeg engang har lavet den rigtig, så har jeg planlagt at lave en rabarber!

Oh yeah! Rabarber-feberen er ikke ovre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar