![]() |
Courtesy af NotSoHumblePie |
Det viste sig at være lidt sværere end jeg regnede med. Åbenbart skal man ikke bare følge opskriften, smække den i ovnen og servere når uret ringer, men man skal også holde øje med den.
Who knew!!
Den blev ikke heeelt færdig og den knækkede en smule...
Den første roulade jeg nogensinde lavede. Total katastrofe, naturligvis, men en god oplevelse... Lærerig.
Jeg har tydeligvis glemt at uploade den første gang jeg lavede roulade. Den kommer lige her! I kan se den næste gange Rouladerne efterfølgende samt den endelige roulade med opskrift
En liiiiiille fejl :) Oops
Baseret på ovenstående link har jeg prøvet at lave en matchende kage.
Jeg må indrømme at jeg var liiidt nervøs, men efter at have fundet alle tingene jeg skulle bruge, nemt endda, så gik det bedre.
Til at starte med lavede jeg en kage dej
Til kagedelen bruges:- 170g mel
- 1½ tsk. Bagepulver
- 1 tsk salt
- 2dl piskefløde (40% eller tæt på)
- 2 æg (stuetempererede)
- 1 tsk vanilje ekstrakt
- 170g super fint sukker
Forbered et ca 45x33cm langt bagefad
bagepapir på bunden
Forvarm ovn på 190°C.
bagepapir på bunden
Forvarm ovn på 190°C.
Ovnpladen sættes i 3 nederste.
![]() |
I en medium stor skål laves en mel-mixtur SOM SKAL SIES I: Mel Bagepulver Salt Sikr at det ikke klumper med en si! |
Tilføj langsomt sukker
Tilføj halvdelen af mel-mixturen VIA SI til creme-mixturen og bland til det er
indarbejdet.
Tilføj sidste del af mel-mixturen
Fortsæt med at blande til alt creme og mel er blandet.
Blandingen vil være en smule tyk
indarbejdet.
Tilføj sidste del af mel-mixturen
Fortsæt med at blande til alt creme og mel er blandet.
Blandingen vil være en smule tyk
Det går jo SUPER godt! Jeg havde en lækker følelse af denne her op
![]() |
Skrab blandingen op i fadet og spred det ud jævnt.
Ca 1 cm tyk – måske lidt mindre.
|
![]() |
Put den i ovnen i 10 min.
Kagen skal være luftig og fleksibel når der trykkes i midten.
Lad kagen køle af i 5 min.
Den vil ”skumpe” i siderne som den køler
|
![]() |
Et rent viskestykke pudres med sukker
Overfør straks kagen til viskestykket
Fjern bagepapir
|
![]() |
Rul viskestykket, så kagen rulles
Ikke forcere kagen, da det kan knække den En ”løs” rulle er fint.
Lad den køle
|
For at stabilisere indmaden bruges en creme-cheese/mascarpone. Dette gør, at rouladen
ikke bliver våd
Til indmaden: Whipped Cream Cheese Frosting
Der er nok til at fylde en roulade
340g creme cheese eller mascarpone cheese.
Til indmaden: Whipped Cream Cheese Frosting
Der er nok til at fylde en roulade
340g creme cheese eller mascarpone cheese.
110g flormelis
½tsk vanilje ekstrakt
2dl piskefløde 40% ca.
Si flormelis og tilføj creme cheese og vanille til skålen.
Med en håndmixer mix til det er fluffy og fri for klumper
I en ny skål ælt det tunge creme til det har stive toppe
Tilføj creme til creme cheese-mixture.
Bland det via æltning
En lille note. Jeg glemte nok at lade den køle af, efter kagen var rullet første gang. Det er ikke derfor den sprækkede, dog. Men det påvirkede creme. Der er fløde i creme og da det kom i kontakt med den varme kage, så blev det en smule vandet. Det er klart noget jeg skal være opmærksom på.
½tsk vanilje ekstrakt
2dl piskefløde 40% ca.
Jeg
brugte mascarpone istedet for creme cheese. Jeg havde undersøgt nettet
og de fleste steder syntes at give den en bedre konsistens og smag.
Si flormelis og tilføj creme cheese og vanille til skålen.
Med en håndmixer mix til det er fluffy og fri for klumper
I en ny skål ælt det tunge creme til det har stive toppe
Tilføj creme til creme cheese-mixture.
Bland det via æltning
Stil den på et fad og drys med flormelis
Tilføj evt. lidt syrlige bær.
RIGHT-O
Jeg
fejlede ét sted! Ved mållinjen! ALT GIK SÅ GODT og så snublede jeg på
målstregen! Den knækkede da jeg rullede den! Og det ødelagde alt.
Den ville være blevet super, det mener jeg virkelig. Alt var gået godt, men istedet, så...
![]() |
...Så fik skraldespanden den istedet |
En lille note. Jeg glemte nok at lade den køle af, efter kagen var rullet første gang. Det er ikke derfor den sprækkede, dog. Men det påvirkede creme. Der er fløde i creme og da det kom i kontakt med den varme kage, så blev det en smule vandet. Det er klart noget jeg skal være opmærksom på.
Denne her dessert er absolut ikke opgivet!
Jeg prøver igen! Og når jeg engang har lavet den rigtig, så har jeg planlagt at lave en rabarber!
Oh yeah! Rabarber-feberen er ikke ovre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar