Okay! Det blev den klammeste ret nogensinde. NOGENSINDE.
Jeg var ellers så hyped! Og så gik det galt...
Det der græskar var totalt hårdt og skære i. Har
skåret mig i fingeren. Og indmaden er et helvede at få ud. Bare at skrabe 500g
sammen er totalt besværligt.
Men det er det værd! Min græskar tærte bliver awesome!
…
Det er faktisk gået ret godt. Jeg lavede et par småfejl (se
rettelse længere nede)


Men mine dekorationer fik nok lidt for meget. Jeg prøvede at
lave et hjerte og et blad.

Jeg kan oprigtig sige, at dette var den klammeste ret jeg
NOGENSINDE har lavet.
Carsten kunne ikke synke sin bid og jeg havde besvær. Det
hele var klamt og ækelt. Konsistensen og smagen.
Jeg prøvede bagefter at smage igen, så jeg kunne forklare
her hvad smagen var, men jeg spyttede det ud med det samme. Jeg kan ikke
forklare smagen. Det hele var ækelt.
Min søster advarede mig om, at græskartærte er klamt, men jeg tænkte, at det var subjektivt... Så jeg prøvede alligevel. Hun fik ret.
Ja, jeg lavede nogle små fejl, men jeg mener ikke, at det burde have påvirket smag og konsistens på den måde. Måske ikke great, men absolut ikke så rædselsvækkende som det gjorde.
Denne ret kan IKKE anbefales... Dog laver jeg den nok igen. Hvor alt laves korrekt.
Måske burde jeg lave en SOP og protokol over det (man er vel laborantstuderende).
Urgh! Man skulle tro jeg kunne følge en opskrift.
Rettelse til fremgangsmåde:
·
I stedet for sød sherry kom jeg vist til at
bruge almindelig madlavnings-sherry
·
Jeg glemte at bage bunden igen efter den havde
været 10 min i ovnen med bagepapir.
·
Jeg puttede ingefær i græskarmosen og opkogte
det, fordi jeg ikke havde stødt ingefær
·
Og hov, jeg glemte kanel.
Forberedelsestid i alt: 30 min + 30 min trækketid
Tilberedning: 1t. 15 min.
Portioner: 8
150g hvedemel
100g smør
2 tsk. Sukker
4 spsk. Koldt vand
1 æggeblomme, rørt med 1 spsk. Mælk til pensling
Fyld:
2 æg, let sammenpiskede
140g brun farin
500g græskar, kogt, moset og afkølet
1/3 dl piskefløde
1 spsk. Sød sherry
1 tsk. Stødt kanel
½ tsk. Stødt muskatnød
½ tsk. Stødt ingefær
1)
Sigt melet ned i en stor røreskål og gnid
smørret heri med fingrene. Det skal være ensartet og grynet som parmesan. Bland
sukkeret i. Tilsæt det meste af væsken og ælt massen sammen til en fast dej.
Tilsæt evt. lidt ekstra væske. Dejen tages ud på et melpudret bord og presses
let sammen med hænderne.
2)
Tærtedejen udrulles på et stykke bagepapir. Det
skal være stort nok til at kunne dække bunden og siderne på et 23 cm tærtefad.
Dejen lægges i tærtefadet og presses godt fast langs siderne. Den overskydende
dej udrulles igen og der laves små dekorationer, fx blade i forskellige
størrelser. Tærtefad og dekorationer stilles i køleskabet i 20 min.
3)
Klip et stykke bagepapir, så det passer bunden
af tærtefadet. Herpå lægges et lag tørrede bønner eller ris. Tærtebunden
forbages i 10 min. Bønner og bagepapir fjernes og tærtebunden bages endnu 10
min til den er gylden. De små dekorationer pensles med æg og mælk og bages til
de er gyldne. De stilles til side.
4)
Fyld:
ovnen forvarmes til 180 grader. Æg og sukker piskes sammen i en stor skål.
Tilsæt den afkølede græskarmos, fløde, sherry samt krydderier. Fyldet hældes i
tærtebunden og overfladen glattes pænt med en ske. Tærten bages i 40 min eller
til fyldet er fast. Hvis kanten har en tendens til at blive for brun, dækkes
den med folie. Lad tærten køle af inden den pyntes med dekorationerne. Serveres
med is eller flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar