torsdag den 3. januar 2013

Kage-bog

Jeg har en drøm! Eller, jeg har i hvert fald et stort ønske om at bage en episk kage. Forleden fik jeg muligheden, da en fra arbejdet afleverede sin phd. 

Jeg besluttede mig at lave tre kager, overtrukket med fondant med udseende som bøger. 

Det tog lidt længere tid, og jeg nåede kun én bog, men jeg synes det blev et fint resultat.

Den den så, SURPRISE, smagte elendigt er en anden side af historien...

Jeg besluttede mig for at lave lagkagebunds-kage. Og så skære den over på midten. Efter lidt issues med oven (jeg havde sat den forkert - DUH), så blev kagen færdig. 


Jeg fik endda skåret den over sådan nogenlunde lige :)

Mellem de to lag lagde jeg chokoladesmør. Jeg brugte også chokoladesmørren til at smøre kagen op med, så fondanten kunne hænge på. Opskriften på smørren er længere ned.


Derefter farvede jeg noget fondant brunt og noget andet lod jeg være hvidt. Jeg ønskede at have hvide sider og et brunt omslag. Selvom jeg grisede en smule, så synes jeg det blev rigtig fint.



Det var selvfølgelig en krig at få på. Først bagefter gik det op for mig hvordan jeg burde have lagt kagen.

 
Bagefter  brugte jeg min nye pen (se den røde dims nederst på billedet ovenover) til at skrive med. Det er meningen at man fylder den op og så vil trykket gøre, at man kan skrive med den. Jeg har ikke gjort det nok gange til at vide om en poste med lille hul er bedre, for dem har jeg heller ikke prøvet nok gange.

MEN JEG HAR ALLE TINGENE, så i virkeligheden, så burde jeg skrive alfabetet med de forskellige redskaber og finde ud af hvilken ting er bedst til hvad xD



Nå, men efter kagen blev skåret så den sådan her ud. Desværre var mine lagkagebunde for "dense". Det var det med melet igen (det skal sigtes i og vendes i dejen, så luften ikke forsvinder). Derudover burde den måske have stået ude i noget tid, for den var ret hård. Chokoladesmøren blev jo hård efter noget tid...


Jeg vil desværre ikke give opskriften, da det blev noget gejl. Til gengæld, så har jeg gjort det bedre siden da, og når det nye uploades, så får i opskrifterne.

Woop woop...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar